Gebelik hesaplaması bilindiği gibi annenin taşıdığı bebeğin doğum tarihini ortalama olarak tahmin etmeye yarayan bir yöntemdir. Ancak bebeklerin ancak yüzde beşi, 9 ay ve 10 gün süresi içinde doğmaktadır. Bu süre zarfı dışında doğan bebekler çoğunluğu oluşturmaktadır Yani bu hesaplama yalnızca genel bir fikir vermesi açısından uygulanması gereken bir yöntemdir. Bu yöntem anne adayının son adet döneminin ilk gününden 14 gün sonrasına denk gelen güne 9 ay 10 gün eklenmesi suretiyle bir tarihin elde edilmesi şeklinde uygulanır.
Hamileliğin ilk 4 haftasında hamile olup olmadığınızı anlamak kolay değildir ancak bebek ana rahmine düştüğü günden itibaren vücudumuzda yaşanacak bazı değişimlere bakarak fikir edinebilirsiniz. Bu değişimlere halk arasında hamilelik belirtileri adı verilir ve çoğunlukla baş ağrısı mide bulantısı hassas ve şişkin göğüsler olarak karşımıza çıkan bu belirtiler kişiye hamile olup olmadığı hakkında fikir verebilmektedir. Ancak bu semt onları gösterseniz bile bir hamilelik testi yaptırmanız önerilir.
MS hastalığı basitleştirerek anlatacak olursak, vücudun sinir sistemi için üretilen sinir hücrelerinin bağışıklık sistemi tarafından saldırıya uğraması sonucu zayıflayarak merkezi sinir sisteminde ortaya çıkan aksaklıklar olarak düşünülebilir. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur ancak erken teşhis durumunda kişi hastalığı negatif etkilerini en az şekilde hissedebilir.MS hastalığı kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir.